Global Conference on CyberSpace (GCCS2015) (dag 1)

Datum: 16 april 2015

Tijd: 10:00 - 19:00

Locatie: Den Haag

De Nederlandse overheid organiseert op 16 en 17 april 2015 de Global Conference on CyberSpace (GCCS2015). De GCCS2015 is een internationale conferentie over een open, vrij en veilig digitaal domein. Dat is belangrijk, omdat dit kan zorgen voor meer democratie, vrijheid, innovatie en maatschappelijke en economische groei. Nederlandse overheden, bedrijven en experts werken aan het vergroten van die openheid, vrijheid en veiligheid. Dat doen zij samen met internationale partners, de digitale wereld kent immers geen landsgrenzen. Nederland wil in deze aanpak een voorbeeld zijn voor andere landen. Want alleen samen kunnen we de kansen van digitalisering benutten, de bedreigingen het hoofd bieden en belangrijke waarden en rechten beschermen.

De Nederlandse overheid maakt zich sterk voor een wereld waarin economische groei, digitale veiligheid en vrijheid hand in hand gaan. Deze driehoek komt dan ook in de hoofdthema’s van de conferentie (en de slogan) terug: Freedom, Security & Growth.
Onderwerpen op het gebied van cybersecurity tijdens de GCCS zijn onder meer de (wereldwijde) inspanningen op gebied van ethisch hacken (Responsible Disclosure), technologische ontwikkelingen, capaciteitsopbouw en onderwijs. Daarnaast zal Nederland tijdens de GCCS2015 een initiatief lanceren waarin een initiële groep landen, samen met internationale organisaties en bedrijven zich inzet voor de versterking van mondiale expertise en capaciteitsopbouw binnen het cyberdomein.

Meer informatie en aanmelden

Op de congreswebsite  is uitgebreide informatie te vinden over congres en het programma voor beide dagen.