Minicongres ‘Privacy en beveiliging een taak van de gemeente!’

Datum: 26 maart 2015

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: WTC in Arnhem

Alle gemeenten hebben in 2014 te maken gehad met de start van de drie decentralisaties. Hierbij is veel aandacht nodig voor privacy en informatiebeveiliging. Wie mag waarin kijken en waar staat die informatie? Of het nu gaat om Suwinet Inkijk, het gebruik van GBA- informatie, BAG-informatie of algemene regels voor bijvoorbeeld thuiswerken. Overal moet rekening gehouden worden met privacy en de informatiebeveiliging. Zoals aangegeven in de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) is elke gemeente hier zelf verantwoordelijk voor en moet dit op een correcte wijze georganiseerd en geregeld zijn.

Federatie van Algemene Middelenmanagers bij de Overheid (FAMO), de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD), het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) en ICTU organiseren dan ook dit minicongres in Arnhem over de privacy en informatiebeveiliging. Verschillende gemeenten presenteren hier hun praktische oplossingen en u krijgt een kijkje in de wereld van informatiebeveiliging binnen gemeenten. Reden genoeg om weer eens informatie op te halen van specialisten op dit vakgebied. Ook de IBD verzorgt tijdens dit mini-congres een presentatie over de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) in relatie tot Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA). Organisaties binnen de diverse overheidslagen zijn net als andere organisaties verplicht om jaarlijks audits uit te laten voeren. Met onder meer als doel om de informatiebeveiliging te meten en/of te controleren. Een auditopgave vraagt veel van een gemeente; van extra inspanning tot aan logistieke en budgettaire problemen. Het doel van ENSIA is om te komen tot een vermindering van de verantwoordings- en auditinspanning bij de overheden, waaronder gemeenten. Ook is er een workshop van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over informatiebeveiliging en privacy. Het programma sluit af met een live hack van KPN.

Programma

  • 12.00 – 13.00 uur Ontvangst en broodjeslunch
  • 13.00 – 14.00 uur Plenaire webcast ‘Risico’s van informatiebeveiliging’
    Door Jeroen van der Vlies, CISO gemeente Vlaardingen
  • 14.00 – 16:00 uur Workshops
  • 16.00 – 16.30 uur Plenaire afsluiting met onder andere een terugkoppeling van de ‘Live Hack’ van KPN. Tijdens deze terugkoppeling laat KPN zien wat een hacker is een korte periode voor elkaar kan krijgen.
  • 16.30 – 17.00 uur Borrel

Op de congrespagina vindt u meer informatie over het mini-congres en het volledige programma.

Direct aanmelden

De bijeenkomst is na inschrijven gratis toegankelijk voor FAMO-leden. Niet-leden betalen € 60,- excl. btw. FAMO-leden mogen voor deze bijeenkomst gratis een introducee aanmelden en meenemen.