VNG Jaarcongres: Dichtbij, Dialoog & Democratie (dag 2)

Datum: 3 juni 2015

Tijd: - 14:00

Locatie: Omnisport in Apeldoorn e.o.

Het thema van het VNG Jaarcongres dit jaar is Dichtbij, Dialoog &, Democratie. Dit om de versterking van de lokale democratie in de verandering van tijd waarin we ons bevinden centraal te stellen en aandacht te kunnen besteden aan nieuwe, eigentijdse manieren om de relatie inwoner – lokale overheid vorm te geven, dichtbij en in dialoog. Het congres kan worden gezien als een (tussen)stap in een grotere, meerjarige lijn, waarbij ook het traject Strategie 2020, Denktank en Jaarbericht 2015 en het congres van 2016 aansluiten. Op die manier wordt organisch toegewerkt aan een samenhangend, aansprekend en overtuigend VNG-verhaal dat op tijd gereed is om in het regeerakkoord van een volgend kabinet te worden verwerkt. In totaal worden ongeveer 2500 deelnemers verwacht, bestaande uit burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen, raadsleden en raadsgriffiers.

De plenaire programma’s vinden op dinsdag 2 en woensdag 3 juni 2015 plaats in Omnisport Apeldoorn. De deelcongressen en excursies vinden 2 juni ’s middags plaats in Apeldoorn en omgeving. De middagontvangst op 2 juni door gastgemeente Apeldoorn is in de Tuinen van Paleis Het Loo. De feestavond vindt plaats in Theater- en congrescentrum Orpheus.

Meer informatie en aanmelden

Op de congreswebsite is uitgebreide informatie te vinden over congres en het programma voor beide dagen. Hier kunt u zich ook aanmelden. Aan uw deelname zijn wel kosten verbonden.