Alert Online 2014, weet wat je doet!

Op 27 oktober lanceerde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) de derde editie van de jaarlijkse campagne Alert Online, de landelijke awareness campagne over cyber security. Van 27 oktober tot en met 6 november vragen de 140 partners van Alert Online uit de publieke en private sector gezamenlijk aandacht voor Cyber Security. Het doel is om burgers en organisaties bewust te maken van hun internetgebruik en de risico’s die dat met zich meebrengt. Dit jaar is het thema ‘Kennis over Cyber Security’.

Communicatiematerialen
Alert Online nodigt iedereen uit om in hun eigen organisatie aandacht te besteden aan het thema ‘Kennis over cyber security’. Om daarbij te helpen heeft Alert Online een security awareness campagne ontwikkeld. Het materiaal uit de toolkit omvat posters, een e-learning module die meet hoe veilig u nu bent, een lijst met tips en trucs, diverse instructiefilmpjes en een toelichting op de campagne. Zie ook de video op de homepage van Alert Online.

VIAG Congres
Ook de IBD levert een actieve bijdrage tijdens de Alert Online campagne, en wel op het VIAG congres dat op 2 en 3 november 2014 wordt georganiseerd. Het VIAG congres is bedoeld voor VIAG-leden, ICT-managers, managers publieke dienstverlening, de manager bedrijfsvoering en organisatie, gemeentesecretarissen, het bedrijfsleven en ieder ander die zich bezig houdt met het vakgebied. Vanuit de IBD verzorgen wij tijdens het congres drie parallelsessies: 1.’Informatiebeveiliging; alleen samen komen we verder!’ 2. ‘Hoe gaat u dit gemeentelijke varkentje wassen?’ en 3. ‘Welk risico loopt uw gemeente eigenlijk?’.

Aanmelden?
Wilt u deelnemen aan één van deze sessies? Dan kunt u zich aanmelden via de website van de VIAG. Wilt u meedoen aan de Alert Online campagne meld u dan aan via de website van Alert Online.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht dan beantwoordt de IBD deze graag via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.