Alert Online – Doe mee aan de IBD Crisisgame!

Gedurende Alert Online organiseert de IBD naast de workshop ‘Crisiscommunicatie & Informatiebeveiliging voor gemeenten’ tevens de allereerste IBD crisisoefening in de vorm van een interactieve game. Op woensdag 12 oktober heeft u de primeur en kunt u voor het eerst meespelen in de IBD Crisisgame. De game vindt plaats van 14:00-16:30 bij VNG/KING, Nassaulaan 12, te Den Haag.

Gemeentelijk systeem gehackt

Gemeente De Natte Meren is gehackt. U staat voor de taak deze hack samen met andere gemeentelijke deelnemers zo efficiënt mogelijk te bestrijden. Analyseer de risico’s, voorkom dat de data bij onbevoegden terechtkomt, beperk de schade en achterhaal wie de dader is. Maar let op! De tijd dringt en consequenties van verkeerde beslissingen kunnen verstrekkend zijn. De IBD Crisisgame is een bewerking van een bestaande game van het CIP. De game is in samenwerking met het CIP zoveel mogelijk aangepast op de gemeentelijke situatie.

Tijdens deze oefening doen zich meerdere interventies (onverwacht) voor, waarop u zo goed mogelijk moet inspelen om de schade te beperken m.b.t. business, politiek, etc. De totale oefening duurt maximaal 75 minuten. Daarna volgt de evaluatie, de leerpunten en het bespreken van mogelijke inzetbaarheid binnen uw gemeente.

Doelgroep

De IBD zal de game beschikbaar maken voor gemeenten. Gemeenten kunnen zelf de game inzetten om met het crisisteam het incidentmanagementproces te oefenen. Ook kan de game goed ingezet worden als activiteit om het informatieveiligheidsbewustzijn bij het management en het bestuur te bestendigen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar bijeenkomsten@ibdgemeenten.nl.