Beveiliging draait om bewustwording; Edam-Volendam zet de volgende stap

Op 23 april jl. heeft de AutomatiseringGids (AG) een interview gepubliceerd met Remco Rekoert, Informatiebeveiligingsfunctionaris bij de gemeente Edam-Volendam. De gemeente Edam-Volendam werkt al twee jaar aan een verdere verbetering van haar informatiebeveiliging. Rekoert begeleidt dit proces. Hij hoopt binnen een jaar te kunnen voldoen aan de afspraken die gemeenten met elkaar hebben bepaald in de VNG Resolutie ‘Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente’. Hij gebruikt hiervoor de middelen die de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) heeft ontwikkeld, zoals de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). “Bewustwording bij de gebruikers, de kracht van herhaling en steun van het management”, zijn volgens Rekoert hét recept voor succes. Nieuwsgierig? Lees hier het gehele interview met Rekoert.

Wilt u meer weten over informatiebeveiliging? Neem dan contact op met de IBD via 070 373 8011 of stuur een e-mail naar info@IBDgemeenten.nl.