De wereld van Informatiebeveiliging bij de gemeente Etten-Leur

Van Groningen tot aan Zeeland, alle DigiD-gebruikende gemeenten staan aan de vooravond om de rapportage van het ICT-Beveiligingsassessment DigiD 2013 in te leveren. Zo ook gemeente Etten-Leur.

In deze interviewreeks spreken we met de energieke vrouwelijke burgemeester Heleen van Rijnbach over informatiebeveiliging binnen de gemeente Etten-Leur: “Informatiebeveiliging hoort er gewoon bij”. Met een van haar medewerkers, Hans Baaten, informatiebeveiligingsadviseur, kijken we naar de ontwikkelingen rondom het assessment. Wim Zethof, auditor gemeente Etten-Leur, geeft u Tips en Tricks met betrekking tot het assessment.

Nieuwsgierig?

Lees dan hier het gehele interview (PDF-bestand, 295 kB) met Heleen van Rijnbach en Hans Baaten.

Ervaringen delen?

Heeft u het ICT-Beveiligingsassessment DigiD (deels) uitgevoerd en wilt u ook uw ervaringen delen met de IBD en andere gemeenten? Neem dan contact op met de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.