Deelnemers Ondersteuningsovereenkomst Windows XP met Microsoft bij decentrale overheden

De ondersteuningsovereenkomst Windows XP is gericht op alle decentrale overheden die nog een migratiepad hebben openstaan voor resterende systemen draaiend onder Windows XP, Exchange 2003 en Office 2003. Decentrale overheden hebben tot en met 25 april de tijd gehad om zich bij de IBD aan te melden voor deelname. In totaal hebben 68 decentrale overheden zich aangemeld voor deelname aan deze ondersteuningsovereenkomst met Microsoft.

Aanleiding ondersteuningsovereenkomst

Zoals u weet is er op initiatief van de vijf grootste gemeenten, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven (G5), de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) en de VNG op 9 april 2014 een ondersteuningsovereenkomst met Microsoft getekend, gericht op decentrale overheden. Deze overeenkomst heeft betrekking op de migratie van Windows XP, Exchange 2003 en Office 2003. De overeenkomst is zowel bedoeld voor de gemeentelijke overheid, waaronder gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, alsook voor andere decentrale overheden zoals waterschappen en provincies.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen? Dan beantwoordt de IBD deze graag via info@IBDgemeenten.nl of bel 070 373 8011.