Drechtsteden en informatieveiligheid; burgemeester Blase en wethouder Mirck aan het woord

Bent u als gemeente ook actief aan de slag met het uitvoeren van het ICT-Beveiligingsassessment DigiD? En met het onderwerp informatiebeveiliging? En bent u benieuwd naar de wegen die uw collega-gemeenten op dit vlak bewandelen? Lees dan de interviewreeks van de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) bij verschillende gemeenten!

Eerder in deze interviewreeks spraken we met gemeente Vlaardingen, gemeente Asten en Someren, gemeente Rijswijk, gemeente Tytsjerksteradiel en gemeente Leiden.

Deze keer is het Samenwerkingsverband de Drechtsteden aan de beurt. Zo spraken we met de burgemeester van Alblasserdam, Bert Blase, wethouder Henk Mirck, regionaal portefeuillehouder Informatievoorziening en Automatisering én met beleidsadviseur CIO-Office Nico Noorland: “Zo’n ICT-Beveiligingsassessment DigiD doen we niet voor niets. Dat mag best een spiegel zijn. Het maakt de gemeente bewuster en scherper.”

Bent u ook benieuwd naar de bijzondere samenwerking tussen de 6 gemeenten in Zuid-Holland als het gaat om informatieveiligheid? Lees dan het interview ‘Samenwerkingsverband de Drechtsteden en informatieveiligheid’.

Ook starten met het ICT-Beveiligingsassessment DigiD?

Wilt u ook starten en heeft u vragen over of behoefte aan extra ondersteuning bij het ICT-Beveiligingsassessment DigiD? Neem dan contact op met de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten via info@IBDgemeenten.nl of 070-373 8011. Lid worden van onze community kan natuurlijk ook.