Een stevig fundament is noodzakelijk voor goede informatiebeveiliging

Gemeenten staan net als andere organisaties voor grote uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging. Gelukkig zijn gemeenten zich ook steeds meer bewust van de maatschappelijke en politieke risico’s die incidenten met zich meebrengen. Continuïteit van de gemeentelijke dienstverlening en het vertrouwen van burgers staan centraal als het om informatieveiligheid gaat. Zeker met de verdergaande digitalisering en de ambities van de overheid op dit vlak (Digitaal 2017) worden risico’s op cyberaanvallen en verstoringen steeds groter en is het belangrijk om informatiebeveiliging binnen de gemeente goed te regelen en te verankeren. De IBD werkt er hard aan om samen met gemeenten data nog beter te beschermen.
In een speciale uitgave van het FD ‘Digitalisering van de Overheid’ die onlangs is verschenen, vertelt Nausikaä Efstratiades, hoofd IBD, hier meer over. “De impact van cyberaanvallen blijft toenemen in de toekomst. Het is een utopie te denken dat het ooit 100 procent veilig wordt. Technologie is continu in beweging en ontwikkeling, maar een stevig fundament voor informatiebeveiliging biedt wel een goede basis”, aldus Efstratiades.
Het volledige artikel is terug te lezen op de speciale campagnewebsite www.mijn-gemeente.com.

Wilt u weten of uw gemeente een stevig fundament heeft voor informatiebeveiliging? Neem dan contact op met de IBD via 070 373 8011 of stuur een e-mail naar info@IBDgemeenten.nl.