Gemeente Nieuwegein en informatiebeveiliging; burgemeester Backhuijs en CISO Pieter van der Hoog aan het woord

Heeft u als gemeente het ICT-Beveiligingsassessment DigiD al uitgevoerd? En uw ervaringen hiermee al met de IBD en andere gemeenten gedeeld?
De gemeenten Vlaardingen, Drechtsteden, Asten en Someren, Rijswijk, Tytsjerksteradiel en Leiden hebben in voorgaande interviews hun ervaringen op het gebied van informatiebeveiliging en het DigiD assessment openhartig met u gedeeld. Dit keer staat de gemeente Nieuwegein in de schijnwerpers.

We spraken met een bevlogen burgemeester, Frans Backhuijs, over digitalisering én informatiebeveiliging vanuit zijn rol als burgemeester van Nieuwegein. “Het onderwerp komt niet zo heel veel voor op de bestuurlijke agenda, en dat is niet goed. Want de omgang met informatievoorziening en je informatiehuishouding wordt alleen maar belangrijker.” En natuurlijk ook met Chief (Information) Security Officer Pieter van der Hoog die binnen de gemeente Nieuwegein verantwoordelijk is voor het ICT-Beveiligingsassessment DigiD: “We kunnen beter vooraan zitten bij alle ontwikkelingen op informatiebeveiligingsvlak, daar leer je het meeste van.”
Gedurende de uitvoering van het ICT-Beveiligingsassessment DigiD heeft Pieter een aantal zaken ontdekt dat belangrijk is om als gemeente in de gaten te houden. Benieuwd naar deze zaken? Lees hier het gehele interview met Frans Backhuijs en Pieter van der Hoog van gemeente Nieuwegein.

Ervaringen delen?

Heeft u het ICT-Beveiligingsassessment DigiD (deels) uitgevoerd en wilt u ook uw ervaringen delen met de IBD en andere gemeenten? Neem dan contact op met de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten via info@IBDgemeenten.nl of 070-373 8011. Lid worden van onze community kan natuurlijk ook.