Gemeente Vlaardingen en het DigiD-assessment; wethouder de Vries aan het woord

De deadline van het ICT-Beveiligingsassessment DigiD nadert. Veel gemeenten zijn druk bezig met het assessment. Om gemeenten te ondersteunen en om leerervaringen versneld te delen, heeft de IBD ondermeer een reeks met interviews bij verschillende gemeenten geïnitieerd. Eerder in deze interviewreeks spraken we met de coördinator van het assessment bij gemeente Asten en Someren, gemeente Rijswijk , gemeente Tytsjerksteradiel en gemeente Leiden.

In de vervolginterviews spreken we niet alleen met de verantwoordelijke voor het assessment, maar ook met de gemeentelijke bestuurders, zoals de burgemeester of de verantwoordelijk wethouder. Zowel over het assessment als over het bredere onderwerp Informatiebeveiliging.

Gemeente Vlaardingen is als eerste gemeente gevraagd voor zo’n duo-interview. Niet voor niets, want Vlaardingen heeft als eerste het ICT-Beveiligingsassessment DigiD afgerond. En die ervaring willen we natuurlijk graag delen. We spraken met wethouder Ruud de Vries en CISO Jeroen van der Vlies: ”Wij zijn positief verrast dat we als eerste gemeente het ICT-Beveiligingsassessment DigiD hebben afgerond. De reacties binnen onze gemeente en vanuit onze omgeving zijn erg positief en dat is natuurlijk een leuk neveneffect.”

De betrokken leverancier en auditor van gemeente Vlaardingen geven overigens in het interview ook een doorkijkje over het assessment bij gemeente Vlaardingen. Lees meer in het interview (PDF-bestand, 350 kB) met Ruud de Vries en Jeroen van der Vlies van gemeente Vlaardingen.

Ook starten met het ICT-Beveiligingsassessment DigiD?

Wilt u ook starten en heeft u vragen over of behoefte aan extra ondersteuning bij het ICT-Beveiligingsassessment DigiD? Neem dan contact op met de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten via info@IBDgemeenten.nl of 070-373 8011. Lid worden van onze community kan natuurlijk ook.