Gemeentesecretaris speelt belangrijke rol bij informatiebeveiliging

Verantwoord omgaan met informatie hoort bij het adequaat besturen van een gemeente. De gemeentesecretaris speelt als schakel tussen bestuur en de ambtelijke organisatie een belangrijke rol bij informatiebeveiliging. Het is belangrijk voor de gemeentesecretaris om zich af te vragen welke risico’s de organisatie loopt en welke risico’s acceptabel zijn. Wat gebeurt er met de continuïteit van de dienstverlening bij een grootschalige uitval van IT? Ligt het onderwerp informatieveiligheid voldoende op tafel bij management en bestuur?

Lees meer op de website van de Vereniging van Gemeentesecretarissen

FAQ
Hoe veel geld moeten we reserveren voor informatiebeveiliging? Hoeveel mensen heb ik nodig voor informatiebeveiliging?

Er is geen generieke richtlijn voor het bepalen van een budget. Er kan wel aan de hand van een gap-analyse en risicoanalyse bepaald worden welke kroonjuwelen beschermd moeten worden, met welke maatregelen. Dit kan de organisatie in staat stellen om een geschikt budget te bepalen om de risico’s te mitigeren.