Den Haag laat hackers toe in het gemeentehuis

Ruim 30 ethische hackers hebben op 29 september in het gemeentehuis van Den Haag gezocht naar beveiligingslekken. De gemeente organiseerde deze ‘Bug Bounty Challenge’ om haar systemen te laten testen op mogelijke onveiligheden.

De IBD was ook aanwezig om de hackers te ontmoeten en waar nodig extra uitleg te geven over de gemeentelijke processen en de technische systemen. Ingeval van kwetsbaarheden die voor meerdere gemeenten gelden kon de IBD andere gemeenten direct informeren, dit bleek niet nodig.

De gevonden kwetsbaarheden werden, zoals vooraf met de hackers afgesproken, direct gemeld aan de organisatie, zodat direct actie kon worden ondernomen. Het betrof geen kritieke kwetsbaarheden, maar met het ‘dichtzetten’ van deze ingangen wordt het systeem nog meer beschermd.

Lees meer op de website van de gemeente Den Haag

Ook aan de slag met Responsible Disclosure?

Wilt u met uw gemeente ook aan de slag met Responsible Disclosure? Gebruik dan het modelbeleid van de IBD. Of neem contact op met de helpdesk / CERT via 070 373 8011

Foto: Martijn Beekman