Handige factsheet om DDoS-aanvallen tegen te gaan

De afgelopen periode zijn verschillende organisaties slachtoffer geworden van zogenaamde Denial-of-Service-aanvallen (DDoS-aanvallen). Elektronische aanvallen die de reguliere capaciteit van systemen, onlinediensten en/of de infrastructuur overbelasten of overladen met dataverkeer. Hierdoor zijn deze niet meer of slecht bereikbaar voor legitiem dataverkeer. Ook gemeente Weert heeft begin april jongstleden te maken gehad met een DDoS-aanval.

Factsheet

Eén van de hulpmiddelen die het National Cyber Security Center heeft ontwikkeld om u te helpen DDoS-aanvallen tegen te gaan, is de factsheet ‘Continuïteit van de onlinediensten’ (PDF-bestand, 129 kB). Hier wordt ingegaan op de continuïteit van de onlinediensten en op de maatregelen die u tegen DDoS-aanvallen kunt nemen. Kijk voor meer informatie over DDoS-aanvallen op de website van het NCSC.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u terecht bij de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) via info@IBDgemeenten.nl of via 070 373 8011.