Hoe komt u tot een informatiebeveiligingsplan? Benieuwd? Meld u dan nu aan voor de IBD-regiobijeenkomst.

Met de Resolutie ‘Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente’, onderschrijft iedere gemeente om het informatieveiligheidsbeleid vast te stellen aan de hand van de BIG. In praktijk blijkt dat veel gemeenten het echter moeilijk vinden om met de daadwerkelijke implementatie van de stappen uit de BIG aan de slag te gaan. Een van deze stappen is het komen tot een informatiebeveiligingsplan; Welke stappen moet u als CISO doorlopen om vanaf het vastgestelde informatiebeveiligingsbeleid tot een informatiebeveiligingsplan te komen? Wat is de rol van de GAP-analyse, en wat is uw rol als CISO daarbij? Loopt u ook aan tegen deze of andere vragen met betrekking tot het informatiebeveiligingsplan, en wilt u meer informatie en concrete handvatten ten behoeve van het implementeren van deze stap in de BIG? Kom dan naar de IBD-regiobijeenkomst ‘Hoe kom ik tot een informatiebeveiligingsplan?’. Dat kan zowel in Heerenveen als in Maastricht.

Wanneer?

• Op maandag 15 juni in Heerenveen (locatie Posthuis Theater, Fok 78, 8441 BR, Heerenveen)
• Op donderdag 9 juli in Maastricht (locatie gemeente Maastricht, Gemeenteloket, Mosae Forum 10, 6211 DW, Maastricht – Merretkamer)

Programma

Tijdens deze regiobijeenkomst, die om 13.00 uur start en rond de klok van 17.00 uur afgelopen is, staat het informatiebeveiligingsplan centraal. Al uw vragen worden aan de hand van een interactieve sessie van een dagdeel verdiepend behandeld en beantwoord. De nadruk ligt tijdens deze bijeenkomsten op het ‘doen’, kortom we gaan gezamenlijk aan de slag. Lees hier meer over het programma.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze regiobijeenkomst? Dat kan! U kunt zich nu aanmelden voor de bijeenkomst via onderstaand aanmeldingsformulier. (Op het formulier kunt u de gewenste locatie aangeven):
Aanmeldingsformulier bijeenkomsten ‘Hoe kom ik tot een informatiebeveiligingsplan?’

Naast deze bijeenkomst organiseert de IBD nog een aantal regiobijeenkomsten dit jaar waarbij één van vijf stappen uit de BIG centraal staat. Middels deze regiobijeenkomsten wil de IBD tegemoet komen aan de wensen van CISO’s en ACIB’s/VCIB’s om meer informatie en concrete handvatten te krijgen voor het implementeren van de BIG. Op dit moment zijn er al vier bijeenkomsten gepland. Lees hier meer over deze regiobijeenkomsten.

Vragen?

Heeft u vragen over de regiobijeenkomsten neem dan contact op via info@ibdgemeenten.nl of via 070 373 8011.