Houd als gemeente ook de beveiligingsadviezen van het NCSC in de gaten!

Het NCSC publiceert regelmatig beveiligingsadviezen naar aanleiding van software-kwetsbaarheden of geconstateerde dreigingen, In zo’n advies wordt beschreven wat er aan de hand is, op welke systemen het impact heeft en wat er moet gebeuren om te voorkomen dat een organisatie slachtoffer wordt. Uiteraard kunnen er ook beveiligingsadviezen bij zitten die voor u als gemeente relevant zijn. Wij raden dan ook aan deze beveiligingsadviezen nauwlettend in de gaten te houden.

Beveiligingsadviezen

Het beveiligingsadvies is in de meeste gevallen geschreven op basis van een publicatie door de leverancier van het product of naar aanleiding van een publicatie door een onderzoeker. Het advies is bovendien vaak voorzien van praktische informatie over het verhelpen van de kwetsbaarheid.
U kunt de beveiligingsadviezen vinden op de website van het NCSC.

Vragen?

Heeft u  nog vragen? Stuur deze dan naar het e-mailadres info@IBDgemeenten.nl of stel ze via 070 373 8011. Wij beantwoorden uw vragen graag.