IBD presenteert zich aan hogescholen en universiteiten

Op woensdag 29 maart zijn studenten van de opleiding Integrale Veiligheid Hogeschool Leeuwarden op bezoek geweest bij de IBD. De IBD heeft aan de studenten een presentatie gegeven van het werk van de IBD en informatiebeveiliging bij gemeenten. Bas Nieuwesteeg, IBD-teamcoördinator, gaf een presentatie over de rol en taken van de IBD als collectieve voorziening van Nederlandse gemeenten op het gebied van informatiebeveiliging.

Expertise op het gebied van informatiebeveiliging én gemeentelijke processen is schaars, studenten kunnen immers zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven aan de slag. De IBD wil door middel van presentaties en gastcolleges aan studenten bekendheid geven aan het uitdagende werkveld op het terrein van informatiebeveiliging bij gemeenten en de IBD.

Universiteiten en hogescholen die geïnteresseerd zijn in een presentatie of een gastcollege kunnen contact opnemen met de IBD via bijeenkomsten@IBDgemeenten.nl.