Implementatie “Borging veilige gegevensuitwisseling via Suwinet” van start met VNG-regiobijeenkomsten

In september start bij de VNG de implementatie van het programma “Borging veilige gegevensuitwisseling via Suwinet (BGVS)” met twaalf regiobijeenkomsten, één in elke provincie. Tijdens de startbijeenkomsten maken gemeenten kennis met de nieuwe tools die helpen bij het borgen van de informatiebeveiliging rondom Suwinet.

De maatregelen uit het programma zijn de afgelopen periode uitgewerkt en na de zomer kunnen gemeenten de nieuwe aanpassingen implementeren. KING begeleidt de implementatie in samenwerking met de VNG. Een team van accountmanagers is een jaar lang beschikbaar om gemeenten te ondersteunen bij de implementatie hiervan.

Gemeenten ontvangen begin augustus een “save the date” om de data voor de bijeenkomsten te reserveren in de agenda.  Hieronder de data van de bijeenkomsten:

• Maandag 5 september in Utrecht
  • Dinsdag 6 september in Zoetermeer
  • Donderdag 8 september in omgeving Groningen
  • Maandag 12 september in Nijmegen
  • Dinsdag 13 september in Lelystad
  • Donderdag 15 september in omgeving Leeuwarden
  • Maandag 19 september in Almelo
  • Dinsdag 20 september in Hoogeveen
  • Donderdag 22 september in Monnickendam
  • Maandag 26 september in Roermond
  • Dinsdag 27 september in Tilburg
  • Donderdag 29 september in Vlissingen

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor leidinggevenden en Security Officers. Elke startbijeenkomst duurt van 10:00 uur en eindigt om 12:30 uur met een netwerklunch voor de aanwezigen.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan: veiligsuwinet@VNG.nl