Informatiebeveiliging bij de gemeente Rotterdam

Nog twee weken en dan moet de rapportage behorend bij het ICT-Beveiligingsassessment DigiD door elke gemeente met een DigiD-koppeling bij Logius zijn ingeleverd. In de IBD-reeks van interviews over informatiebeveiliging spreken we dit keer met één van de grootste gemeenten in Nederland: de gemeente Rotterdam. Een gemeente die de auditrapportage bij Logius inmiddels al heeft ingeleverd. Niet voor niets heeft gemeente Rotterdam het onderwerp informatiebeveiliging structureel op de bestuurlijke agenda staan.

We spraken met Peter Verhulst, Concern Information Security Officer (CISO) en met Security Manager Joab de Lang, die nauw betrokken is bij het ICT-Beveiligingsassessment DigiD in Rotterdam. Verhulst: “Informatiebeveiliging is de helft techniek en de helft mens. Je techniek kan nog zo goed zijn, als je de regels niet naleeft, ben je gewoon niet ‘in control’.”

Nieuwsgierig?

Lees dan hier het gehele interview met Peter Verhulst en Joab de Lang.

Ervaringen delen?

Heeft u het ICT-Beveiligingsassessment DigiD uitgevoerd en wilt u ook uw ervaringen delen met de IBD en andere gemeenten? Neem dan contact op met de IBD via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.