Informatiebeveiliging in het Oosten van het land

De gemeente Apeldoorn is de laatste geïnterviewde gemeente in de reeks van interviews 2013 over informatiebeveiliging. Een inspirerend interview, zeker in het licht van de Resolutie Informatieveiligheid ‘Randvoorwaarde voor de professionele gemeente’, waar gemeenten mee hebben ingestemd tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering op 29 november jongstleden. Op 4 december jongstleden heeft in Apeldoorn overigens ook een drukbezochte regiobijeenkomst ‘Aansluiten bij de IBD’ plaatsgevonden.

We spreken met de positief gestemde wethouder Hans Brouwer en teammanager Infrastructuur Erwin Laros over informatiebeveiliging en natuurlijk over de ontwikkelingen binnen de gemeente Apeldoorn op dit vlak. Gemeente Apeldoorn probeert het maximale te doen aan bewustwording. Brouwer:“ Je kunt veel technische maatregelen nemen, die zijn namelijk oneindig. Maar ook technische maatregelen kunnen onderuit gehaald worden door mensen die deze bewust of onbewust omzeilen.”

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden hoe gemeente Apeldoorn met bewustwording omgaat als het gaat om informatiebeveiliging? Lees dan hier het gehele interview (Link PDF-bestand) met Hans Brouwer en Erwin Laros.

2014

Uiteraard kunnen gemeenten ook in 2014 op de steun van de IBD rekenen. Zo kunnen gemeenten in 2014 gebruik blijven maken van het ondersteuningsaanbod voor het ICT-Beveiligingsassessment DigiD. Dat is te downloaden op onze community. Gemeenten kunnen voor vragen altijd bellen naar de Helpdesk van de IBD én kunnen vragen en/of kennis uiteraard blijven delen met andere gemeenten op onze community.

Ervaringen delen?

Heeft u het ICT-Beveiligingsassessment DigiD uitgevoerd en wilt u ook uw ervaringen delen met de IBD en andere gemeenten? Neem dan contact op met de IBD via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.