Informatiebeveiliging op de kaart bij gemeente Zutphen

In de reeks van interviews over informatiebeveiliging deze keer aandacht voor informatiebeveiliging in de Gelderse gemeente Zutphen. Een gemeente die informatiebeveiliging ziet als onderdeel van het grote geheel.

We spreken met gemeentesecretaris Boy Jansen. Als oud-directeur bij de brandweer gaat het hele veiligheidsthema hem na aan het hart. “Ik kan met een gerust hart stellen dat we als gemeente Zutphen met informatiebeveiliging op de goede weg zijn.” Tevens spreken we met de inhoudelijk deskundige binnen de gemeente Zutphen op het gebied van informatiebeveiliging, Rob Geurts, adviseur Informatiemanagement. “Ik ben van mening dat het onderwerp informatiebeveiliging top-down geïmplementeerd moet worden.” Ook geeft hij een aantal tips met betrekking tot het ICT-Beveiligingsassessment DigiD waarbij hij nauw betrokken is.

Nieuwsgierig?

Lees dan hier het gehele interview (PDF-bestand, 334 kB) met Boy Janssen en Rob Geurts.

Ervaringen delen?

Heeft u het ICT-Beveiligingsassessment DigiD uitgevoerd en wilt u ook uw ervaringen delen met de IBD en andere gemeenten? Neem dan contact op met de IBD via info@ibdgemeenten.nl of 070 373 8011. Lid worden van onze community kan natuurlijk ook.