Informatiebeveiligingsbewustzijn van leveranciers bij DigiD onmisbaar!

En dan is het zover, 2013. Het uur ‘u’ in gemeenteland. Het jaarlijks verplichte ICT-Beveiligingsassessment DigiD staat op de al volle ICT-agenda. En wel voor de eerste keer. Vol goede moed zijn gemeente Asten en Someren gestart, want informatiebeveiliging is een belangrijk onderwerp dat aandacht verdient. We spraken met een betrokken technisch beheerder website, Ivo Pustjens. Ivo is coördinator voor het assessment voor zowel gemeente Asten als Someren. “We begrijpen, ondanks alle werkdruk dat het belangrijk is om het assessment te doen. Zeker gezien de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en we zijn dus ook actief van start gegaan”. Ivo deelt zijn ervaring met het uitvoeren van het assessment van harte, “want als ik andere gemeenten kan overtuigen niet vandaag, maar gisteren te starten met het assessment, dan doe ik dat graag. Mijn belangrijkste advies? Begin op tijd en onderschat het niet. Zeker niet de rol die leveranciers hier bij hebben. Zoek bovendien als eerste een auditpartner, want die krijgen het steeds drukker richting het einde van het jaar.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Ivo?

Ook starten met het ICT-Beveiligingsassessment DigiD?

Wilt u ook starten en heeft u vragen over of behoefte aan extra ondersteuning bij het ICT-Beveiligingsassessment DigiD? Neem dan contact op met de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011. Het ondersteuningsaanbod voor het assessment op de IBD-community downloaden kan natuurlijk ook.