De kracht van samenwerking! Deel documenten en goede ideeën

Gemeenten werken allemaal op hun eigen manier en in eigen tempo aan hun informatiebeveiliging. Er zijn verschillen tussen gemeenten. Toch hebben ze veel gemeen: de taken en verantwoordelijkheden, uitdagingen en toepassingen hebben allemaal aspecten die voor meerdere gemeenten (zo niet alle) toepasbaar zijn. Door kennis te delen en documenten voor anderen beschikbaar te maken helpen gemeenten elkaar.

Delen helpt alle gemeenten

De voorlopers helpen de overige gemeenten. Maar ook de volgers delen soms zeer bruikbare documenten die interessant zijn voor voorlopers. Het delen van kennis en expertise helpt alle gemeenten vooruit. De IBD is hierbij graag van dienst. Gemeenten kunnen gebruik maken van de IBD Community om documenten te delen. Op verzoek van gemeenten kan de IBD een document als basis nemen en er een generiek product van maken dat alle gemeenten kunnen gebruiken. De IBD zorgt daarbij ook voor het actueel houden van het document. Hierbij werken we samen met de gemeentelijke experts op de verschillende onderwerpen. Op deze manier zijn er de afgelopen jaren al heel wat generieke operationele BIG producten ontstaan.

Twijfelt u of een product geschikt is om te delen? Neem gerust contact op.

Documenten delen of vragen?

Heeft u documenten die u wilt delen, of heeft u een onderwerp waarvan u graag voorbeelddocumenten zou ontvangen? Deel uw vragen en antwoorden op de IBD Community of neem contact op met de IBD via 070 – 373 8011 of info@IBDgemeenten.nl.