Kwetsbaarheid in Internet Explorer!

Onlangs werd bekend dat in Microsoft Internet Explorer een kwetsbaarheid zit waar nog geen oplossing voor is. Deze kwetsbaarheid maakt het voor kwaadwillenden mogelijk om onder gebruikersrechten instructies uit te voeren op een aangevallen computer. Voor zover bekend bij het NCSC wordt er op dit moment niet op grote schaal misbruik van gemaakt.

Het NCSC adviseert terughoudend te zijn met het bezoeken van websites die u niet kent of niet vertrouwt, en met het klikken op hyperlinks in ontvangen berichten.

De kwetsbaarheid zal snel door Microsoft worden gerepareerd, maar voor gebruikers van Windows XP zal dit niet meer gebeuren. Windows XP wordt namelijk, zoals u weet, sinds 8 april 2014 niet meer ondersteund. Eindgebruikers kunnen weliswaar een andere internetbrowser installeren zoals Chrome of Firefox, maar dit is in essentie symptoombestrijding. De kans dat binnenkort een ander onderdeel van Windows XP kwetsbaar blijkt, is groot. Het NCSC adviseert dan ook om over te stappen op een ander besturingssysteem dat wel wordt ondersteund.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de kwetsbaarheid verwijzen wij u door naar de website van Microsoft. Op de website van het NCSC vind u meer informatie over het overstappen op een nieuw besturingssysteem in het artikel Stop met Windows XP. Zoekt u algemene informatie over hoe u veilig kunt internetten? Lees dan ook de 10 vuistregels voor veilig internetten van het NCSC.

Sluit direct aan bij de IBD!

Wilt u ook direct op de hoogte gebracht worden van kwetsbaarheden? Sluit uw gemeente dan gelijk ‘officieel’ aan bij de IBD! Neem contact op via aansluiten@IBDgemeenten.nl of via 070 373 8011.