Let op: Onderzoek t.b.v. het ICT-Beveiligingsassessment DigiD niet vanuit IBD geïnitieerd

Wij hebben vandaag meldingen binnen gekregen vanuit gemeenten dat zij een e-mail hebben ontvangen van een commercieel bedrijf. In deze e-mail wordt gevraagd mee te werken aan een onderzoek ten behoeve van het ICT-Beveiligingsassessment DigiD. In deze e-mail staat tevens dat de enquête is opgesteld in overleg met verschillende (overheids-) partijen die direct dan wel indirect bij het ICT-Beveiligingsassessment DigiD betrokken zijn.

Via de IBD-helpdesk vragen gemeenten ons of de IBD bij dit onderzoek betrokken is. Om onduidelijkheid te voorkomen, willen wij als IBD met klem benadrukken niet bij het DigiD-onderzoek van deze commerciële partij betrokken te zijn.

Vragen?

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, of twijfelen over andere zaken die u ontvangt aangaande het onderwerp informatiebeveiliging, dan kunt u deze stellen aan de IBD via info@IBDgemeenten.nl  of 070 373 8011.