Meld u nu aan voor de regiobijeenkomsten DigiD in september

De Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) organiseert in september 2013 een drietal regiobijeenkomsten ICT-Beveiligingsassessment DigiD voor gemeenten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle ICT- en beleidsverantwoordelijken Informatiebeveiliging binnen gemeenten die belast zijn met het assessment. De regiobijeenkomsten vinden net als vorig jaar plaats om gemeenten inhoudelijk te informeren over het jaarlijks verplichte  ICT-Beveiligingsassessment DigiD. Dit aan de hand van ervaringen van andere gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst worden gemeenten inhoudelijk bijgepraat over het uitvoeren van het assessment middels:

• een presentatie over koplopergemeenten; vanuit de IBD door Henk Fialka, projectleider van het ICT-Beveiligingsassessment DigiD;
  • eigen ervaringen; vanuit een van de  koplopergemeenten;
  • een presentatie waarbij informatie wordt gegeven over het beoordelingsproces van de ingeleverde rapportages; vanuit Logius.

Bovendien zal elke bijeenkomst starten met een korte toelichting door Nausikaä Efstratiades, Coördinator Informatiebeveiliging, over de gezette en te zetten stappen van de IBD. Ook in het licht van het assessment. Uiteraard is er na alle presentaties voldoende ruimte voor dialoog. Dialoog die extra gestimuleerd wordt doordat gemeenten vooraf via het aanmeldingsformulier een vraag kunnen inzenden aangaande het assessment. Een vraag die besproken wordt tijdens de afsluitende dialoog op elke bijeenkomst. De bijeenkomsten vinden plaats in de ochtend van 09:30 uur tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Wanneer u een collega wilt meenemen naar de bijeenkomsten kan dat uiteraard ook. U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Data en locaties

De data en locaties van de drie bijeenkomsten zijn als volgt: 1.    Regiobijeenkomst 1: 16 september 2013, locatie Stadhuis Zwolle 2.    Regiobijeenkomst 2: 17 september 2013, locatie Stadhuis Eindhoven 3.    Regiobijeenkomst 3: 23 september 2013, locatie Concern Congres Centrum Amsterdam

Aanmelden?

Aanmelden voor de regiobijeenkomsten kan via het aanmeldingsformulier tot uiterlijk 6 september 2012.  Uiteraard ontvangt u na uw aanmelding een bevestigingse-mail inclusief de locatie en het exacte programma van de regiobijeenkomst.

Heeft u vragen over de regiobijeenkomsten of het ICT-Beveiligingsassessment DigiD? De IBD beantwoordt deze graag via info@IBDgemeenten.nl of via 070 373 8011.