Nieuw IBD-product; het Suwinet-normenkader en de BIG

Eén van de doelen van de IBD is ook het bieden van gerichte ondersteuning op deelgebieden als het gaat om informatiebeveiliging. Om gemeenten hierbij concreet te ondersteunen, worden door de IBD onder meer factsheets en thema-specifieke folders ontwikkeld.

Het Suwinet-normenkader en de BIG

Inmiddels heeft de IBD diverse factsheets en/of thema-folders ontwikkeld en online beschikbaar gesteld voor gemeenten. Deze factsheet en folders vindt u op onze website onder Downloads. Ook deze maand is er weer een nieuwe folder verschenen, deze keer over ‘Het Suwinet-normenkader en de BIG’. Deze folder geeft de samenhang weer tussen het normenkader Gezamenlijke elektronische Voorzieningen Suwi (GeVS) en de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). Bovendien worden in de folder overeenkomsten in de aanpak van beide normenkaders beschreven, evenals aanwijzingen over hoe deze aanpak binnen een gemeente tot een win-win-situatie kan leiden.

Benieuwd?

De folder is nu beschikbaar op de website van de IBD. Mocht u naar aanleiding van deze folder nog vragen hebben over Suwinet en de BIG, dan kunt u deze stellen aan de IBD via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.