Praktische adviezen tegen digitale aanvallen

De afgelopen weken zijn er meerdere aanvallen geweest op websites van Nederlandse organisaties. Elke organisatie, ook een gemeente, kan slachtoffer worden van bijvoorbeeld een DoS-aanval. Om de eigen organisatie zo goed als mogelijk te beschermen tegen dergelijke aanvallen geeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) een aantal adviezen, die organisaties kunnen opvolgen ter voorbereiding op en als bescherming tegen aanvallen.

De nieuwe factsheet van het NCSC ‘De aanhouder wint’ geeft inzicht en praktische adviezen over doelgerichte aanvallen op Nederlandse organisaties en hoe deze te voorkomen zijn.

Mocht u meer willen weten over informatiebeveiliging, of geïnteresseerd zijn hoe andere gemeenten hiermee aan de slag zijn, word dan lid van de Community Informatiebeveiliging [LINK]. Hier kunt u niet alleen vragen stellen aan collega-gemeenten, maar ook nuttige documenten van gemeenten op het vlak van informatiebeveiliging downloaden.

Vragen?

Heeft u vragen over informatiebeveiliging? De Informatiebeveiligingsdienst beantwoordt deze graag via info@IBDgemeenten.nl of via 070 373 8011.