Privacy

Melding van verwerking gegevens aan Autoriteit Persoonsgegevens niet meer verplicht

Melding van verwerking gegevens aan Autoriteit Persoonsgegevens niet meer verplicht

Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties, waaronder gemeenten, in de praktijk geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op haar website. Op 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming..

Lees verder
7 november 2017
Privacy: Nog 7 maanden voorbereidingstijd voor de AVG. Deel kennis, help elkaar!

Privacy: Nog 7 maanden voorbereidingstijd voor de AVG. Deel kennis, help elkaar!

Gemeenten hebben vanaf 25 oktober 2017 nog 7 maanden voorbereidingstijd voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. VNG en KING bieden een ondersteuningspakket om gemeenten gericht te ondersteunen bij de voorbereidingen. Tot en met mei 2018 ontvangen gemeenten iedere maand..

Lees verder
25 oktober 2017
Nieuwe privacywetgeving, ook impact voor softwareleveranciers!

Nieuwe privacywetgeving, ook impact voor softwareleveranciers!

25 mei 2018 is de datum waarop de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht wordt. Deze nieuwe Europese privacyverordening regelt het verwerken van persoonsgegevens in de Europese Unie. Dit heeft niet alleen veel impact op gemeenten maar ook op u..

Lees verder
27 juli 2017
VNG en KING publiceren handreiking privacyverklaring

VNG en KING publiceren handreiking privacyverklaring

Wanneer de gemeente via de gemeentelijke website privacygevoelige (persoons)gegevens verzamelt of opslaat, bijvoorbeeld via een online contactformulier, is een privacyverklaring wettelijk verplicht. Vanuit de privacywetgeving geldt namelijk de verplichting om klanten en bezoekers van de website duidelijk te informeren welke..

Lees verder
4 juli 2017