Rapport DongIT te downloaden op Community Informatiebeveiliging

Vandaag is een bericht verschenen in de diverse media over de websitebeveiliging bij gemeenten, naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door DongIT. Een onderzoek, waarin geconcludeerd wordt dat 19% van de onderzochte systemen kwetsbaar is door het gebruik van verouderde software.

Op basis van deze resultaten van het onderzoek heeft de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van KING de gemeenten die dit betreft geïnformeerd, zodat de gemeenten actie kunnen ondernemen.

Rapport ontsloten binnen Community Informatiebeveiliging

Mocht u als gemeente geïnteresseerd zijn in het rapport van DongIT, download dit rapport dan op het tabblad Documenten in de discussiegroep IBD van de Community Informatiebeveiliging. Bent u nog geen nog geen lid van deze community, meldt u hiervoor dan aan.
Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan de IBD van KING via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.