Samenwerkingsverbanden gemeenten kunnen aansluiten bij de IBD

Sinds 2017 kunnen ook belastingsamenwerkingen en intergemeentelijke sociale diensten aansluiten bij de IBD. In de meest recente editie van iBestuur staat een artikel over belastingsamenwerking SVHW, de eerste aangesloten gemeenschappelijke regeling. SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling) in Klaaswaal is het belastingkantoor van een twintigtal gemeenten – van Hellevoetsluis tot Zederik -, een grote afvalstoffendienst en het waterschap Hollandse Delta. “We werken voor ruim een miljoen inwoners en hebben ruim 750.000 belastingobjecten”

Lees het verhaal op de website van iBestuur. Wilt u (met) uw samenwerkingsverband ook aansluiten bij de IBD? Stuur dan een e-mail aan aansluiten@IBDGemeenten.nl of kijk voor meer informatie op de pagina aansluiten bij de IBD.