Top 10 mythes rond informatiebeveiliging

We leven in een tijdperk waarin informatie in grote hoeveelheden beschikbaar is. Nieuwe technologieën maken het ons steeds makkelijker om informatie te gebruiken en te delen, maar tegelijkertijd komt de beveiliging van deze digitale informatie in het gedrang. Organisaties zijn uitermate kwetsbaar als het gaat om hun (digitale) dienstverlening. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor gemeenten. Volgens Jay Heise, analist bij Gartner, kent het onderwerp informatiebeveiliging bovendien een veelheid aan misvattingen en overdrijvingen. Nieuwsgierig? Lees het artikel 10 mythes rond IT-Beveiliging voor een toelichting op de 10 mythes die een rol spelen in de discussie rond security en ICT.

Nieuwsgierig naar nog meer ‘Wist-u-datjes’ aangaande informatiebeveiliging? Wilt u meer weten over het onderwerp informatiebeveiliging? Lees dan verder op onze website of word lid van onze community. Heeft u vragen? De Informatiebeveiligingsdienst beantwoordt deze graag via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.