Update Strategische- en Tactische BIG

Eén van de doelen van de IBD is het bieden van gerichte projectmatige ondersteuning op deelgebieden als het gaat om informatiebeveiliging. Het ontwikkelen van de BIG, zowel de Strategische- en Tactische variant alsook de operationele producten, is een voorbeeld van zo’n project. Onlangs zijn hier een aantal kleine wijzigingen in geweest en daarom is er een aangescherpte versie van de Strategische- en Tactische BIG verschenen en hebben we ook de bijbehorende GAP-analyse bijgewerkt.

BIG-producten downloaden in werkvorm?

Om de implementatie van de Strategische- en Tactische Baseline te ondersteunen, zijn door de IBD producten ontwikkeld op operationeel niveau. BIG-producten downloaden in werkvorm? Meld u dan aan voor de IBD-community. Op de community van de IBD kunt u ondermeer terecht voor:

• De BIG-producten van de IBD in bewerkbare vorm.
  • Documenten die andere gemeenten hebben gedeeld, maar ook om uw eigen gemeentelijke informatiebeveiligingsdocumenten te delen met andere gemeenten.
  • Antwoord op uw vragen in bestaande discussies. Zit uw vraag er niet tussen? Dan kunt u zelf een discussie starten op informatiebeveiligingsvlak.

Voor wie?

De community is vooral interessant voor gemeentelijke collega’s die actief met het onderwerp informatiebeveiliging aan de slag zijn, zoals de Algemene Contactpersonen Informatiebeveiliging (ACIB’s), Vertrouwelijke Contactpersonen Informatiebeveiliging (VCIB’s), Chief Information Security Officers (CISO’s) en informatiebeveiligingsexperts.

Registreer u nu!

Deel ook uw input op onze community. Heeft u nog geen account voor de IBD-community, geen probleem, dan kunt u zich hier registreren.

Wilt u meer weten over de BIG? Neem dan contact op met de IBD via 070 373 8011 of stuur een e-mail naar info@IBDgemeenten.nl.