‘Valt u aan of Verdedigt u?’ Volg de workshop van de Taskforce BID tijdens de Waterinfodag!

Tijdens de Waterinfodag, die donderdag 13 februari a.s. plaatsvindt in het NBC in Nieuwegein, verzorgt de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening (Taskforce BID) een procesworkshop Informatieveiligheid. De Taskforce BID is één van de samenwerkingspartners van de IBD op informatiebeveiligingsvlak. Wilt u weten hoe u kunt ontdekken hoe een belangrijk proces binnen uw organisatie bedreigd kan worden en hoe u dit proces kunt beschermen? Ondervinden hoe u processen kunt aanscherpen als het gaat om informatieveiligheid? Hoe u informatieveiligheid in kunt bedden in deze processen middels procedures? Dan is deze workshop precies de juiste voor u! U bent dan ook van harte welkom om aan deze workshop deel te nemen.

Van hot topic naar business as usual

De procesworkshop is één van de instrumenten uit het leeraanbod van de Taskforce BID. Een leeraanbod gericht op verantwoordelijken voor en betrokkenen bij informatieveiligheid om informatieveiligheid binnen de eigen organisatie te borgen en te verankeren. Kortom, om het onderwerp informatieveiligheid van een ‘hot topic’ naar ‘business as usual’ te krijgen. Andere instrumenten van de Taskforce BID zijn onder meer workshops, learn & share-bijeenkomsten, een zelftest en simulatie. U krijgt tijdens de procesworkshop Informatieveiligheid ook de IBD-krant uitgereikt. Een krant die uiteraard geheel is gewijd aan informatiebeveiliging. Met als speciaal accent interviews met een groot aantal gemeentelijk bestuurders en ICT-verantwoordelijken over het eerste ICT-Beveiligingsassessment DigiD.

Waterinfodag

De Waterinfodag is een grootschalig congres waarin overheden, bedrijven en kennisorganisaties samenwerken om elkaar op de hoogte te stellen over de ontwikkelingen in de informatievoorziening van het waterbeheer. Ontwikkelaars en gebruikers van informatiesystemen ontmoeten en informeren elkaar op de beurs en in een inspirerend programma. Overheid, bedrijven en kennisinstituten informeren elkaar over ervaringen, nieuwe ontwikkelingen en ambities. Bent u werkzaam bij de overheid? Dan is deelname aan de Waterinfodag gratis voor u. Voor overigen zijn de deelnamekosten € 150,00.

Meer informatie over de Waterinfodag vindt u op www.waterinfodag.nl.