Voorbeeld Incidentmanagement en response beleid bijgewerkt op basis van nieuwe wetgeving

Het operationele product BIG ‘Voorbeeld Incidentmanagement en response beleid’ is bijgewerkt op basis van nieuwe wetgeving per 1 januari 2016. Het gaat hierbij onder meer om de nieuwe Meldplicht Datalekken. Deze beleidsuitgangspunten zijn afkomstig uit de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) en het beleid is daarmee compliant aan de BIG. Het document geeft een mogelijke invulling van beleidsuitgangspunten weer en een voorbeeld voor de invulling van het proces voor incidentmanagement en response.

U kunt het document downloaden via de volgende link.

Bewerkbaar document in de community

Het document is ook beschikbaar in bewerkbare vorm op de IBD-community. Op de community van de IBD kunt u ondermeer terecht voor:

• De BIG-producten van de IBD in bewerkbare vorm.
• Documenten die andere gemeenten hebben gedeeld, maar ook om uw eigen gemeentelijke informatiebeveiligingsdocumenten te delen met andere gemeenten.
• Antwoord op uw vragen in bestaande discussies. Zit uw vraag er niet tussen? Dan kunt u zelf een discussie starten op informatiebeveiligingsvlak.

Heeft u nog geen account voor de IBD-community, dan kunt u zich hier registreren.