Wist u dat … eind 2013 de deadline is voor het DigiD-assessment?

Gedurende de zomerperiode plaatsen we vanuit de IBD een serie zogenaamde ‘Wist-u-dat?’-nieuwsberichten om u op de hoogte te houden van de laatste weetjes op het gebied van de IBD, het werkveld informatiebeveiliging en natuurlijk het jaarlijks verplichte ICT-Beveiligingsassessment DigiD.

We gaan gelijk van start, want wist u dat …

• eind december 2013 de deadline is voor de afronding van het jaarlijkse ICT-Beveiligingsassessment DigiD?
  • een auditor naast het benoemen van gebreken ook oplossingen aan mag dragen n.a.v. het DigiD-assessment?
  • nagenoeg alle gemeenten al lid zijn van de IBD-community?
  • dit een community is waar gemeenten vragen kunnen stellen, documenten kunnen delen en ervaringen uit kunnen wisselen op informatiebeveiligingsvlak?
  • de invulling van de IBD-community voor een groot deel afhankelijk is van uw input als gemeente? Hoe meer ervaringen en informatie er wordt gedeeld, hoe makkelijker en sneller we leren als het gaat om informatiebeveiliging.
  • u zich als gemeente-collega nog steeds aan kunt melden op de community als lid, als CISO, ICT-collega en natuurlijk ook als verantwoordelijk bestuurder voor informatiebeveiliging?
  • u ook persoonlijk contact kunt zoeken met de IBD? Voor vragen of opmerkingen over informatiebeveiliging kunt u contact opnemen met Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011

Mocht u zelf nog Wist-u-datjes voor deze nieuwsberichten-serie willen aandragen, dan kunt u deze uiteraard sturen via mail  info@IBDgemeenten.nl of door onze helpdesk te bellen (070 373 8011).